Registratie secundair onderwijs van start

JCO
© brusselnieuws.be
24/02/2014

Ouders die hun kind willen inschrijven in een Nederlandstalige secundaire school in Brussel, moeten vandaag om 13 uur klaar staan voor hun tijdsregistratie. Snel zijn is belangrijk want het tijdstip bepaalt de volgorde voor scholen waar plaatsgebrek is.

Het systeem geldt voor de 19 secundaire scholen die gebruik maken van een aanmeldingssysteem. Ouders die hun kind in het eerste jaar van het middelbaar willen inschrijven moesten eerder al registreren via inschrijveninbrussel.be en de scholen van hun voorkeur opgeven.

Snelheid is in tegenstelling tot in het lager onderwijs wel van belang. “Vanaf 13 uur kunnen de mensen inloggen met het rijksregisternummer van hun kind en een zelf gekozen code”, zegt Ria De Saedeleer, voorzitster van het Lokaal Overlegplatform (LOP) Brussel. “Dat is eigenlijk het enige wat ze moeten doen, want zodra ze zich aanmelden wordt de tijd geregistreerd.”

Het tijdstip bepaalt de volgorde in scholen waar de capaciteit overschreden is. “In sommige scholen zijn meer aanmeldingen dan er plaats is, in andere is dat niet het geval”, aldus De Saedeleer. Om welke scholen het gaat, kan het LOP nog niet zeggen.

De registratie loopt van 13 tot 16 uur.

De website inschrijveninbrussel.be is vandaag alleen toegankelijk om de tijd te registreren. Het LOP Brussel heeft er ook een aftelklok op gezet.

Vanaf 10 maart kunnen ouders hun kind dan definitief inschrijven. Ze ontvangen daarvoor een toewijzingsbericht.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni