Recyclart zet stadsgolftornooi op poten

JCO
© brusselnieuws.be
13/05/2014

Wie altijd eens de Brusselse straten met een golfballetje onveilig heeft willen maken, kan op 24 mei terecht bij Recyclart. Daar wordt dan de eerste Brussels Street Golf Contest georganiseerd. Opgepast: wel zelf uw club meebrengen.

Deelnemers krijgen een parcours van negen holes voor de kiezen, maar voor de invulling daarvan is creativiteit het ordewoord. Het is namelijk de bedoeling dat de holes en bijhorende obstakels tijdens het spelen bepaald worden. Zo kiezen de spelers zelf hun holes: alles van een vuilnisbak tot een hondendrol behoort tot de mogelijkheden.

Recyclart zelf kreeg het idee via enkele architecten die deelnamen aan een tornooi in Parijs. Het idee zelf ontstond in het Duitsland van de jaren 90.

Spelers moeten wel hun eigen club meebrengen: meer bepaald een ijzer 5, Sandwedge of ijzer 7. Die vallen op een vlooienmarkt al voor enkele euro’s op te pikken.

Buurtbewoners die zich zorgen maken over hun ramen, kunnen gerust zijn. Het tornooi wordt gespeeld met speciale lichte balletjes die weinig of geen schade zouden mogen aanrichten.

Inschrijven op voorhand is verplicht en kan nog tot 23 mei via http://bruxellesevenement.wix.com/belgianstreetgolf#!formulaire/c6bj of brusselsstreetgolfcontest@gmail.com. Wie mee wil doen wordt tussen 11 uur en 12.30 uur verwacht aan Recyclart zelf voor de inschrijving. Voor het tornooi moet u de namiddag en de vooravond uittrekken. Na het tornooi is er ook een 'aprèsgolf', met drank en eten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni