Recordpoging knuffelen aan Warandepark dinsdag

© brusselnieuws.be
20/07/2015

Het collectief ‘Would you react?’ wil dinsdag het Belgisch record knuffelen in de wacht slepen. Wie langs de uitgang van metro Park komt wordt vriendelijk verzocht onderstaande heer te omarmen.

De man zal van 13 uur tot 21 uur postvatten op de hoek van de Wetstraat en de Koningsstraat en er zoveel mogelijk voorbijgangers van een knuffel proberen te overtuigen. De omhelzingen worden gefotografeerd en op de Facebookpagina van het collectief gepubliceerd onder de noemer 'National Hugging Day'.

Met de actie wil het collectief het belang van solidariteit in de verf zetten. “We geloven rotsvast dat daden van sympathie tussen personen, zelfs onbekenden, de basis zijn van een betere samenleving.”

“Would you react” voerde in het verleden vooral actie voor meer burgerzin. De naam verwijst naar de vraag wat mensen zouden doen als ze geconfronteerd worden met geweld of andere onduldbare praktijken tegenover mensen die ze zelf niet kennen.

Rejoignez toute l'équipe de Would You React? ce mardi 21 Juillet, à Bruxelles, pour le record de Belgique du plus grand...

Posted by Would You React? on dinsdag 14 juli 2015

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni