Reacties EK 2020: 'Snel werk maken van nieuw stadion'

© brusselnieuws.be
19/09/2014

Gezagsdragers en sportfiguren reageren verheugd op de aanduiding van Brussel als speelstad voor Euro 2020. Snel werk maken van het geplande stadion op Parking C is nu de boodschap, klinkt het.

In 2020 mag Brussel vier wedstrijden organiseren op het Europees kampioenschap voetbal. "Brussel herwint eindelijk haar plaats op het internationale sporttoneel", zeggen burgemeester Yvan Mayeur (PS) en schepen Alain Courtois (MR) in een eerste reactie.

De Stad Brussel hoopt nu vooral de openingswedstrijd en de bijhorende ceremonie te mogen organiseren.

Ook de Brusselse regering toont zich tevreden. "Brussel mag vandaag zeer fier zijn dat wij, samen met alle politieke families, er in deze zeer korte tijd in geslaagd zijn om onze kandidatuur tot een goed einde te brengen", aldus minister Guy Vanhengel. "De politieke bereidwilligheid en samenwerking toont vandaag dat wij België verder op de kaart kunnen zetten op het internationale toneel."

Nu komt het erop aan om het geplande stadion ook effectief te realiseren, klinkt het bij minister-president Rudi Vervoort (PS).

"Het was ondenkbaar dat de hoofdstad van België en Europa geen deel zou uitmaken van de dertien speelsteden. De verschillende betrokken actoren moeten nu voortwerken om verder vooruitgang te boeken in dit dossier zodat de infrastructuur volledig klaar geraakt voor dit evenement en Brussel opnieuw beschikt over een stadion dat beantwoordt aan de normen van de Uefa."

Ook Sporting Anderlecht, dat kandidaat is om na Euro 2020 van het geplande nieuwe stadion zijn thuisbasis te maken, is blij met de keuze van de Uefa.

“Dit project kan het Belgisch nationaal voetbal een nieuw elan geven”, zegt voorzitter Roger Vanden Stock. De nood aan nieuwe infrastructuur is nijpend. Het imago van het land en de stad zal er met dit bouwproject wel bij varen."

Eurostadion

Het grootste voetbalstadion van het land, de grootste ondergrondse parking van Europa: superlatieven genoeg in de plannen voor een nationaal voetbalstadion op de site van Parking C. Maar wordt het stadion ooit gebouwd? Je leest er alles over in ons dossier.     

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport, Eurostadion

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni