Randbewoners naar de dokter door vliegtuiglawaai

© FM Brussel
03/09/2014

Huisartsen uit de Noordrand van Brussel krijgen steeds meer patiënten over de vloer met klachten door toegenomen vliegtuiglawaai. De huisartsenkring trekt aan de alarmbel, want als de twee routes uit het plan-Wathelet geschrapt worden, neemt het lawaai mogelijk nog toe.

Met de invoering van het plan-Wathelet begin dit jaar vlogen er opnieuw meer vliegtuigen boven de Noordrand.

Huisartsen uit de Noordrand zien sindsdien meer patiënten met klachten door het vliegtuiglawaai. Dat toegenomen lawaai verhoogt de kans op hart- en vaatziekten voor de inwoners daar, zegt de huisartsenkring van de Noordrand Harno.

“Slapeloosheid is zeker een groot punt. Nachtvluchten moeten daarom blijvend onderworpen blijven aan die tijdsmarge zodat ze niet terugkomen”, zei Wilfried Geeraerts van Harno bij Ring TV. “Dat is acuut voelbaar. De stress door een tekort aan slaap en onvoldoende slaapkwaliteit slaan toe en dat zal zich op lange termijn uiten via cardiovasculaire klachten.”

De artsen vrezen dat nu de kanaalroute en de bocht naar links door een Brusselse rechter geschrapt moeten worden, er nog meer klachten zullen komen van inwoners van de Noordrand. "Het is dan ook belangrijk dat er een goede spreiding van de vluchten komt, los van het communautaire."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni