Rachida Aziz: ‘Stop het machtsvertoon’

© brusselnieuws.be
26/11/2015

‘Geef ons Brussel terug’, vraagt ontwerpster en opiniemaker Rachida Aziz. “We zijn tegen het huidige machtsvertoon met een agenda die we niet kennen.”

Dat schrijft Aziz in een bijdrage op demorgen.be.

“Brussel is van ons. Van de Brusselaars en al wie hier komt genieten van de cultuur, het eten, de gezellige pleinen, vrienden en familie. Maar Brussel is sinds zaterdag een bezette stad. Zelfs in Parijs gingen de musea, culturele instellingen en scholen maandag gewoon weer open na de verschrikkelijke aanslagen van vrijdag.”

Aziz doet een oproep aan de ministers van Binnenlandse Zaken en Defensie (beiden N-VA): "Geef onze stad terug en leg uit waarom Brussel de voorbije dagen bezet werd.”

“Eén tip, luister nog eens naar wat president Eisenhower zei. 'Elk wapen dat gemaakt wordt en elke raket die afgevuurd wordt, betekent uiteindelijk diefstal van degenen die honger hebben en niet gevoed worden, van diegenen die koud hebben en geen onderdak krijgen.' Het is een gedachte die veel dichter bij de ziel van Brussel ligt, dan het blinde spierballengerol dat we nu zien.”

Dreigingsniveau 4 in Brussel

Wat zijn de gevolgen van het verhoogde dreigingsniveau in Brussel? En hoe staat het met het onderzoek? U leest er alles over in ons dossier. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Opinie, Dreigingsniveau 4 in Brussel

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni