PVDA voert actie tegen ‘stiekeme verhoging MIVB-tarieven’

SDS
© brusselnieuws.be
18/11/2014

De Brusselse PVDA-PTB organiseerde dinsdagochtend een sensibiliseringsactie aan De Brouckère, om passanten er bewust van te maken dat de prijzen van de MIVB-tienrittenkaarten zullen stijgen.

“Minister Smet zei eerder dat alleen de prijzen van de kaartjes voor toeristen en richting luchthaven zouden stijgen. Maar de Brusselse regering heeft vorige donderdag het voorstel goedgekeurd om de MIVB-tienrittenkaart van 12,5 euro af te schaffen”, legt Brussels PVDA-parlementslid Youssef Handichi uit.

“De tienrittenkaart voor zowel MIVB, De Lijn als TEC – de zogenaamde ‘Jump’-kaart – blijft wel bestaan, maar die kost wel 14 euro. De prijs van de meest verkochte rittenkaart stijgt dus met 12 procent.”

Om te protesteren tegen die verhoging organiseerde de partij dinsdagochtend een symbolische actie op het De Brouckèreplein, waar ze reizigers uitnodigde om over de 12 procent-barrière te springen.

“Veel mensen waren verrast. Ze waren niet op de hoogte dat de beurtenkaart van 12,5 euro, enkel voor de MIVB, wordt afgeschaft”, zegt Handichi aan brusselnieuws.be.

De PVDA benadrukt dat de Brusselse vervoersmaatschappij al jarenlang onafgebroken verhogingen van de tarieven kent. “Dit is een rem op de ontwikkeling van een leefbare stad. In veel Europese steden heeft een daling van de tarieven van het openbaar vervoer het gebruik van de auto doen afnemen.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni