Catherine Moureaux

PS wil sociaal luik aan Kanaalplan

© brusselnieuws.be
09/02/2016

De Molenbeekse PS wil dat de federale regering een sociaal luik toevoegt aan haar Kanaalplan. Zo pleit de partij voor een moratorium van een jaar op het schrappen van werkloosheidsuitkeringen. “Sociale uitsluiting geeft ronselaars een vruchtbare bodem.”

De plaatselijke afdeling van de PS wijst op de risico’s van de beperking in tijd van de werkloosheidsuitkeringen. "Een moratorium op die schrappingen in de acht betrokken gemeenten, zou jongeren kunnen behoeden voor een te grote breuk met de maatschappij die in de hand van jihadistische netwerken kan spelen”, zegt de afdeling bij monde van Brussels parlementslid Catherine Moureaux. “Als we die laatsten het werk willen bemoeilijken, moeten we hun discours over sociale uitsluiting ontkrachten.”

De Franstalige socialisten twijfelen er ook aan of de geplande versterking van de politie veel zoden aan de dijk zal zetten, omwille van de grote personeelstekorten die er nu al zijn bij sommige zones.

Het Kanaalplan van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) slaat op de gemeentes Molenbeek, Anderlecht, Brussel, Sint-Joost, Koekelberg, Sint-Gillis, Schaarbeek en Vilvoorde.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni