PS wil nog eens 850 woningen bouwen in Brussel

© brusselnieuws.be
28/08/2012
Als de PS het na 14 oktober opnieuw voor het zeggen heeft, zal de Stad Brussel de komende legislatuur nog eens 850 woningen bouwen. Dat zei schepen van Stadseigendommen Mohamed Ouriaghli bij de voorstelling van het bilan van het 1.000 woningenplan van de Stad.

In 2006 lanceerde het stadsbestuur het 'Plan 1000 woningen' om een antwoord te bieden aan de huisvestingscrisis. Ondertussen zijn daarvan 618 woningen gebouwd. 430 andere zijn in aanbouw en zullen bewoonbaar zijn tegen het einde van dit jaar of in het voorjaar van 2013. 96 andere woningen wachten nog op een stedenbouwkundige vergunning.

In totaal gaat het om 1.144 woningen. 239 daarvan zijn sociale woningen. Het 'Plan 1000 woningen' werd gecoördineerd door schepen Ouriaghli en OCWM-voorzitter Yvan Mayeur. De twee Brusselse PS'ers pleiten ervoor om op de ingeslagen weg verder te gaan.

"De grote inspanningen die tijdens deze legislatuur geleverd werden mogen in geen geval vervagen", aldus Ouriaghli in een persbericht. "Tien projecten, goed voor 148 woningen, zijn al gelanceerd. Talrijke andere operaties staan op stapel en zouden snel vorm kunnen krijgen onmiddellijk na de verkiezingen."

De PS wil volgende legislatuur nog eens 850 woningen bouwen. "Het bouwen van publieke sociale en middenklassewoningen is de meest efficiënte oplossing voor de talrijke Brusselaars om zich te huisvesten zonder dat ze onder druk staan van de huurprijs", besluit de schepen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, Politiek, Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni