PS pissig om Gosuins uitlatingen over voetgangerszone

© brusselnieuws.be
30/10/2015

De Brusselse PS kan niet lachen om de uitspraken van Didier Gosuin (FDF) in verband met de voetgangerszone. “Een gewestminister moet geen gemeentelijke oppositie voeren.”

Het gewestelijke agentschap Atrium stelde deze week een studie voor over de impact van de voetgangerszone op de handel in het centrum.

In zijn evaluatie is Atrium scherp. De Stad wordt onder meer aangemaand om "eindelijk met een zinvol project op de proppen te komen.” De titel van persdossier loog er ook niet om: ‘De voetgangerszone slaagt met moeite voor zijn eerste mondeling examen.”

Minister van Economie Didier Gosuin (FDF), die bevoegd is voor Atrium, leverde op de persconferentie ook scherpe kritiek op de aanpak van de Stad.

De PS van Brussel-Stad vindt dat Gosuin uit zijn rol valt. Volgens schepen van Toerisme Philippe Close misbruikt Gosuin Atrium voor politieke doeleinden. “Een gewestminister uit een partij die gemeentelijk in de oppositie zit, mag zijn rol niet misbruiken voor kritiek op een project van de Stad.”

Close wijst er nog op dat het normaal is dat tijdens de testperiode nog onzekerheden en problemen opduiken. Hij vraagt Gosuin om de handelaars bij te springen met gewestgeld in plaats van kritiek te spuien.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Politiek, Economie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni