Protest tegen sluiting afrit Kattebroek

© brusselnieuws.be
06/03/2015

Het gemeentebestuur van Sint-Agatha-Berchem is niet tevreden met de beslissing van het Agentschap Wegen en Verkeer om afrit 12 van de Ring rond Brussel bij wijze van test tijdelijk te sluiten. Er is ook een Facebookgroep opgericht voor het behoud van de afrit Kattebroek.

In april zal de afrit voor twee maanden worden afgesloten. De afrit zou vooral gebruikt worden om files op de Ninoofsesteenweg te vermijden en zo voor veel sluipverkeer in Dilbeek zorgen. De tijdelijke sluiting moet eventuele neveneffecten aan het licht brengen, maar mogelijk gaat de afrit daarna definitief dicht.

Dat is alvast niet naar de zin van buurgemeente Sint-Agatha-Berchem. Schepen van Openbare Werken Vincent Riga vindt het niet kunnen dat hij niet geconsulteerd werd. “Een mogelijke afsluiting zou immers door onze ligging ten opzichte van het op- en afrittencomplex ook vergaande gevolgen kunnen hebben voor onze gemeente en niet alleen voor Dilbeek", zegt hij aan Ring TV.

Ook op sociale media ontstond er protest. 536 mensen sloten zich aan bij de Facebookgroep ‘Tegen sluiting op- en afrittencomplex Kattebroek - afrit 12’.

Molenbeeks gemeenteraadslid Jef Van Damme (SP.A) juicht het initiatief dan weer toe. "Niet alleen creëert het verkeer in woonwijken Dilbeek en Nieuw Molenbeek veel overlast voor bewoners, maar bovendien zorgt dit vaak voor gevaarlijke situaties", zegt hij. Voor hem is de sluiting de enige structurele oplossing.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni