Prostituees stellen dumpingprijzen aan de kaak

© FM Brussel
03/03/2015

Veel prostituees hebben het extra moeilijk door de economische crisis. Dat zegt Espace P, een organisatie die prostituees steunt. Verschillende prostituees klagen dat collega's dumpingprijzen hanteren en pleiten voor een vast tarief.

De onvrede bij heel wat prostituees in de Aarschotstraat en omgeving is groot. "Onze stiel gaat kapot omdat meisjes aan dumpingprijzen werken", getuigt Julie, die spreekt van 20 euro en in extreme gevallen zelfs 10 of 15 euro per beurt.

"Hoe het precies zit, kunnen we moeilijk zeggen want de transactie is en blijft iets tussen de meisjes en hun klanten", zegt Fabian Drianne van Espace P. "Maar het is zeker dat de crisis impact heeft. Trouwe klanten komen minder vaak en er zijn steeds minder mensen die 50, 60 of 70 euro willen neertellen. Het gebeurt dan ook dat meisjes verschillende dagen zonder werk zitten. Zij zijn dan sneller geneigd om onder de prijs te werken omdat ze hun huur en facturen moeten betalen."

Zelfstandige prostituees zoals Julie pleiten voor een minimumtarief van 30 euro. "Vroeger bestonden tarieven die min of meer gerespecteerd werden door iedereen", aldus nog Drianne. "Er bestond een solidariteit tussen de meisjes."

Die solidariteit ligt vandaag een stuk moeilijker door de komst van prostituees uit verschillende landen. "Er zijn verschillende gemeenschappen aanwezig, waaronder de Roemeense, Bulgaarse en Afrikaanse meisjes. De communicatie tussen de verschillende groepen is niet evident omdat ze andere talen spreken."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni