Promocampagne voor tram 71 [met video]

JCO, LV
© brusselnieuws.be
12/02/2014

Opmerkelijk filmpje op YouTube: een heuse reclamespot voor de vertramming van buslijn 71. Die moet in 2015 beginnen. Een grootscheepse promocampagne moet de tegenstand wegmasseren en de betrokken buurten informeren.

Het filmpje toont een montage van kleine animatiefiguurtjes tegen de achtergrond van de Elsensesteenweg en de studentenbuurt van de ULB. Het geeft ook een opsomming van de voordelen die tram 71 moet bieden: minder lawaai, meer comfort, de combinatie van winkelen met ontspannen en kortere wachttijden aan de haltes. ‘Voor nieuw leven in de straten van Elsene’ is de baseline.

Bij het filmpje hoort ook een website, www.be71.be, die komt een dezer dagen online. Daarnaast komt er ook een huis-aan-huisblad, affiches en een infopunt in metro Naamsepoort. De campagne werd op poten gezet door de MIVB, Brussel Mobiliteit en het kabinet van vervoersminister Brigitte Grouwels (CD&V).

Dit soort campagnes bij grote projecten zal er vaker komen. “Dat zien we ook in andere grote steden”, zegt MIVB-woordvoerster An Van hamme. “We proberen zo een draagvlak te creëren bij de bewoners en hen te betrekken, hen een plaats te geven waar ze met hun vragen terecht kunnen. De bewoners, en zeker de handelaars, zijn begrijpelijkerwijs bang van werken. Maar we moeten naar de toekomst kijken en hen tonen wat er voor hen in zit.”

Bus 71 staat te boek als de drukste van het gewest. De MIVB wil de lijn al langer omvormen tot een tram, maar stuit daarbij op weerstand van de gemeente Elsene. Een tramlijn zou onder andere betekenen dat op de Elsensesteenweg eenrichtingsverkeer ingevoerd moet worden.

De Brusselse regering wil alvast doorzetten met de tramplannen. In 2015 zou de aanleg van het eerste deel moeten beginnen.

Het plan kon ook in de buurt op tegenstand rekenen. Zo verzamelde een tegenpetitie, die de openlijke steun kreeg van toekomstig Elsens burgemeester Dominique Dufourny (MR), 4.000 handtekeningen. Een petitie pro de tram kon op 1.400 ondertekenaars rekenen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni