Proces Syriëstrijders opnieuw vertraagd door treinstaking

© Belga
09/10/2015

De hoofdingang van het Brusselse Justitiepaleis, waarlangs advocaten en magistraten het paleis betreden, is gesloten en het proces tegen vier Vilvoordse Syriëstrijders loopt opnieuw vertraging op. Oorzaak is het feit dat heel wat leden van het Veiligheidskorps, die met de trein naar Brussel komen, niet tot in de hoofdstad geraken.

Het Veiligheidskorps staat in voor de overbrenging van gevangenen vanuit de gevangenissen naar het Justitiepaleis en naar de verschillende rechtszalen en de toegangscontrole aan de hoofdingang van het Justitiepaleis en het parketgebouw. Door de spoorstaking zijn heel wat leden van het Veiligheidskorps niet in Brussel geraakt, waardoor dat korps dan ook over te weinig personeel beschikt om alle taken uit te voeren.

De hoofdingang van het Justitiepaleis, voorbehouden voor magistraten, advocaten en griffiepersoneel, is omwille van die reden gesloten. Iedereen kan wel binnen via de ingang die voor het gewone publiek is voorbehouden. Ook het proces tegen vier Syrië-strijders uit Vilvoorde en Machelen loopt door de spoorstaking vertraging op. Dat had om 9 uur moeten beginnen maar is nog steeds niet van start gegaan. De zittingszaal kon pas om 10 uur opengaan omdat er voordien geen personeel van het Veiligheidskorps was om aan de ingang van de zaal de identiteit van de aanwezigen te controleren. Rond 10.30 uur waren de twee verdachten in het dossier die in voorlopige hechtenis zitten, ook nog niet aangekomen in het Justitiepaleis.

Woensdag moest het proces ook al uitgesteld worden omdat er door de nationale betoging te weinig politie was om de zittingszaal te beveiligen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni