© Fabonthemoon

Proces Regie der Gebouwen kan hernemen

© brusselnieuws.be
25/11/2014

Het hof van beroep heeft het beroep tegen een tussenbeslissing van de correctionele rechtbank bij het corruptieproces rond de Regie der Gebouwen verworpen. Daardoor kan het proces hernemen.

De advocaat van de Regie der Gebouwen had gevraagd om de speurder die het onderzoek had geleid als getuige te verhoren. Op die manier wilde hij achterhalen of de Regie inderdaad niet haar volle medewerking had verleend aan het onderzoek, zoals de substituut-procureur bij zijn vordering had gezegd.

De rechtbank oordeelde dat ze aan het dossier voldoende had en dat het verhoor van de speurder niet noodzakelijk was. Die beslissing werd niet in een tussenvonnis gegoten maar op het zittingsblad genoteerd. Daarop ging de advocaat van een van de verdachten echter in beroep. Dat is nu echter verworpen, dus kan het proces hernemen, zelfs als de advocaat het verder aanvecht bij het hof van cassatie.

Het proces tegen twaalf voormalige topambtenaren van de Regie der Gebouwen begon in juni. De verdachten zouden in de jaren negentig systematisch zijn omgekocht bij het toekennen van grote bouwcontracten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni