Problemen met internationale treinen op 28 en 29 juli door staking

© brusselnieuws.be
11/07/2014

Het onderhoudsatelier van NMBS Technics in Vorst gaat opnieuw staken. De socialistische spoorbond ACOD Spoor kondigt een 25 urenstaking aan vanaf maandag 28 juli om 21 uur. 'Verstoringen van het internationale treinverkeer zijn te verwachten', stelt de vakbond.

De werknemers protesteren tegen plannen van de directie om tegen 2017 tachtig voltijdse banen te schrappen in het atelier waar Thalys- en Eurostartreinen onderhouden worden. Begin 2013 werkten daar 344 voltijdse equivalenten. De directie plant daarnaast ook de rekrutering van een twintigtal mensen.

"De ploegen werken met minder en minder mensen en de werknemers staan steeds meer onder druk, wat leidt tot stress, een hogere afwezigheidsgraad en meerdere arbeidsongevallen", aldus de vakbond.

De bonden willen ook duidelijkheid over het beheerscontract dat afgesloten zal worden met THI Factory (gelinkt aan Thalys), die het beheer van het atelier vanaf 2015 zal overnemen.

De werknemers van het atelier stemden donderdag voor een nieuwe stakingsaanzegging. In het atelier werd op 2 en 3 juli al eens het werk neergelegd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Vorst, Samenleving, Economie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni