Potloden verboden in het Magrittemuseum

© brusselnieuws.be
08/10/2015

Bij binnenkomst in het Magrittemuseum worden bezoekers onder meer gecontroleerd op potloden. 'Surrealistisch', koppen de Franstalige media vandaag. De maatregel zou een repercussie van de besparingen in de culturele sector zijn.

“Wij hebben niet genoeg bewakers om in elke zaal te controleren of mensen zich misdragen. Omdat potloden kunnen gebruikt worden om schilderijen te beschadigen, zien wij niet graag dat deze voorwerpen in de zalen worden meegenomen", zeggen museumwachten vandaag in La Libre Belgique.

De maatregel kwam aan het licht toen de blog www.consoloisirs.be erover schreef, omdat een vrouw die in 2012 het museum bezocht had erover klaagde. “Mijn bezoek werd onderbroken toen ik iets persoonlijks aan het opschrijven was in mijn notitieboekje. De bewaker sommeerde me dat niet te doen: het was verboden om te schrijven in het museum!”

Woedend verliet de vrouw toen stante pede het museum. Tot op de dag van vandaag zou ze op een terugbetaling van haar ticket wachten.

Naast de budgettaire redenen die beletten meer bewakers op te stellen, is er ook de argwaan die sommige eigenaren van kunstwerken koesteren jegens de bezoekers. “Zij willen koste wat kost vermijden dat iemand een replica maakt van hun eigendom”, klinkt het in La Libre.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Expo

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni