Portugese wijnen centraal op Megavino

© brusselnieuws.be
21/10/2014

Van vandaag vrijdag tot volgende maandag heeft in Paleis 1 van de Heizel de 16de editie plaats van wijnbeurs Megavino. Niet minder dan 370 exposanten uit 32 landen zijn aanwezig. De Portugese wijnen staan centraal.

Bezoekers krijgen de gelegenheid om duizenden wijnen te proeven in de afdeling Masterclass, een ruimte van 100 vierkante meter in het centrale paviljoen van de beurs. Voorts kan men er ook praten met een vijftigtal wijnproducenten uit Portugal.

Gastland dit jaar is immers Portugal. Het Zuid-Europese land staat meestal in de schaduw van populaire wijnlanden zoals Frankrijk, Spanje en Italië, maar is een belangrijke producent en exporteur van wijn. Steeds meer kenners ontdekken de grote variatie aan wijnen uit Portugal en roemen de goede prijs-kwaliteitsverhouding die ze er aantreffen. Een bekende Amerikaanse wijncriticus noemde Portugal eerder dit jaar 'the most exciting wine place on the planet today'.

Het festival richt voorts naar een steeds jonger publiek. Op de openingsavond vanavond zijn jongeren uitgenodigd op een loungeparty met 3 grote tastingbars.

Vandaag is het ook Megavino-dag op FM Brussel. De stadsradio (98.8 FM) geeft 400 flessen wijn weg.

Megavino, Brussels Expo, Paleis 1. 24/10: 18 tot 23u; 25/10: 12 tot 20u; 26/10: 10 tot 19u.; 27/10: 10 tot 18u.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Laken, Economie, Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni