HD - DSC 8938 c holifestival

Indisch kleurenfestival lokt 8.000 bezoekers

Jasmijn Post
© Brussel Deze Week
06/08/2014

De tweede Belgische editie van het Holi Festival of Colours vond dit weekend plaats op het terrein van Thurn & Taxis. Het festival lokte 8.000 bezoekers.

In 2013 vond het festival voor het eerst in België plaats, in Puurs. Ook daar bracht het festival 8.000 bezoekers op de been.

Het bijzondere aan het festival is dat de bezoekers bij hun ticket één of meerdere zakjes gekleurd poeder kunnen kopen, dat ze tijdens het festival in de lucht sproeien.

De inspiratie haalden de organisatoren uit India, waar eens per jaar tijdens het Holifestival hetzelfde gebeurt. “Tijdens het Indiase Holifeest vallen de verschillen tussen mensen uit verschillende kasten weg en is iedereen gelijkwaardig”, legt woordvoerder Thom Vanderdeelen uit.

Drie Berlijners bedachten om het festival naar Europa te halen en organiseerden in 2012 voor het eerst hun Holi Festival of Colours. Inmiddels zijn er edities over de hele wereld.

Het festivalterrein was van twaalf uur ‘s middags tot tien uur ‘s avonds toegankelijk voor de feestgangers.

“Het is vooral een dagfestival” zegt Vanderdeelen. “We begonnen met chilloutmuziek, maar naarmate de dag vorderde, veranderde de muziekstijl.”

's Avonds waren er zeven dj`s, waarvan er vijf ook op Tomorrowland draaiden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Events & Festivals

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni