Poolse verkoopster van illegale sigaretten opgepakt

© Belga
28/08/2015

De lokale politie van de zone Brussel Noord (Schaarbeek/Evere/Sint-Joost-ten-Node) heeft donderdag een 49-jarige Poolse vrouw opgepakt die al een hele tijd illegaal sigaretten verkocht in de omgeving van de Haachtsesteenweg in Schaarbeek.

Dat meldt de krant La Dernière Heure en wordt bevestigd door de woordvoerder van de zone Brussel Noord.

De vrouw was al herhaaldelijk opgemerkt aan het stuur van haar huurauto met Duitse nummerplaat en had van de buurtbewoners al de bijnaam "Madame Cigarette" gekregen omwille van haar illegale handeltje.

Donderdag stelde een politiepatrouille vast dat ze opnieuw in de buurt rondreed, en de patrouille kon haar onderscheppen. In haar wagen lagen 55 fardes met telkens tien pakjes sigaretten die afkomstig waren uit Rusland en dus niet in België aan de man gebracht mochten worden.

De vrouw had ook 9.660 euro in cash bij en tijdens een huiszoeking in haar woning trof de politie nog een hoop gesmokkelde schoonheidsproducten en parfum aan.

Het dossier is in handen gegeven van de douane en de dame riskeert een torenhoge geldboete.

Een tweetal weken geleden, op 13 augustus, pakte de politie Brussel Noord in Schaarbeek al een Roemeense veertiger op die rondreed met 1.143 pakjes sigaretten en 124 potten tabak, allemaal gesmokkeld vanuit Roemenië. Of er een verband is tussen de twee dossiers, is niet duidelijk.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni