Politiezone Dilbeek kampt met personeelstekort

© FM Brussel
09/02/2016

Eén op de drie lokale politiezones in ons land heeft personeel tekort. 55 van de 189 politiezones zijn op zoek naar extra agenten. Vooral de politiezone Dilbeek valt op, daar werken ze met 20 personeelsleden minder dan eigenlijk bedoeld is.

De minimumnorm voor de zone ligt op 90 agenten, maar op dit moment zijn er in Dilbeek maar 70 aan de slag.

Daarom staan er op dit moment ook 11 vacatures open in Dilbeek. "We geven prioriteit nu aan de vacatures die naar we denken het makkelijkst ingevuld zullen worden", zegt korpschef Arnaud Vermoesen aan onze redactie.

"We hebben voorlopig een aantal vacatures geschrapt die al een tijdje openstonden. Dat waren meer gespecialiseerde vacatures waar toch geen mensen op afkwamen. Elf nieuwkomers is ook wel het maximum dat wij in korte tijd kunnen opvangen binnen de zone. Nadien zullen we eventueel verdere vacatures openstellen."

Zowel voor het beantwoorden van oproepen van de 101-centrale zijn mensen nodig, maar ook op de recherche- en verkeersdienst zoekt de politie van Dilbeek nog personeel, zegt de korpschef. "We zoeken ook nog een wijkagent, maar daarvoor is wel iemand met wat ervaring nodig."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni