Politievakbond: 'Kinderachtig van Mayeur'

© brusselnieuws.be
24/12/2014

De liberale vakbond VSOA bij de politie noemt de houding van Mayeur “kinderachtig” en “betreurenswaardig”. Burgemeester Yvan Mayeur (PS) weigert het bezoek van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) aan de Brusselse politie.

“Het initiatief van Jan Jambon sluit aan bij zijn rol als verantwoordelijke voor de lokale en federale politie. Wat we ook van hem en zijn partij mogen denken, hij is uiteindelijk onze baas", zegt VSOA-woordvoerder Vincent Gilles in La Capitale. "Het is net positief dat hij de politiemensen op het werkterrein een bezoek wil brengen.” aldus Gilles. “De houding van burgemeester Mayeur is daarentegen betreurenswaardig.”

Jambon wilde woensdagavond een bezoek brengen aan het Brusselse politiekorps met kersttaarten, als gebaar van verzoening na de commotie rond de nationale betoging op 6 november. Toen vielen bij de politie meer dan honderd gewonden. Mayeur weigerde. De burgemeester wil eerst een ernstig gesprek met Jambon, maar zit nu in het buitenland. Hij vraagt respect van Jambon voor de politie én voor de burgemeester.

'Een politieke reactie'
Volgens Gilles is de reactie van de Brusselse burgemeester louter een politieke: “Alles wat Mayeur voor de politie onderneemt, is politiek gekleurd, zelfs op het niveau van de hervorming van de politie. Verder valt hij iedereen onmiddellijk aan. Hij denkt dat wat anderen zeggen en doen hem rechtstreeks viseert. Hij gaat er nu waarschijnlijk van uit dat het bezoek van Jambon eigenlijk een poging is om hem van zijn stuk te brengen."

"Verwacht hij nu echt dat Jambon op audiëntie moet komen bij zijne Majesteit de Burgemeester, terwijl die de betoging zelf niet goed heeft geleid? Het enige wat Mayeur zou moeten doen is niet opvallen en geen conflicten generen of zich kinderachtig gedragen,” besluit de woordvoerder.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni