Politie zoekt getuigen van moordpoging nabij Plaza hotel

© brusselnieuws.be
01/09/2015

Op zaterdag 25 januari 2014 is een man neergestoken vlakbij het Plaza hotel. De politie is op zoek naar getuigen en geeft daarom de beelden vrij van de bewakingscamera’s uit de buurt.

Op zaterdag 25 januari 2014 in de vroege ochtend, reden twee jongeren met de fiets in de Mechelsestraat nabij het Plazahotel, meldt de federale politie. Ze richtten zich eerst tot een groepje mensen die net een taxi wilden nemen. Na een kort gesprek aan de taxi reden de 2 fietsers verder. Op dat moment kwamen 3 personen uit het café l'Astral.

De twee jongeren keerden terug. De eerste verdachte vroeg aan het slachtoffer een sigaret waarop een woordenwisseling ontstond die escaleerde. Het slachtoffer kreeg een vuistslag in het aangezicht. De tweede verdachte snelde zijn kompaan ter hulp. Het slachtoffer ging tegen de grond. Vermoedelijk heeft het slachtoffer op dat moment een messteek gekregen.

Het slachtoffer krabbelde recht en vanuit het café snelden mensen ter hulp. De tweede verdachte sloeg op de vlucht en scharrelde vlug zijn fiets nog mee. Ook de andere verdachte reed weg in de tegenovergestelde richting naar de Adolphe Maxlaan.
Eens de verdachten verdwenen waren zakte het slachtoffer neer. Hij werd levensgevaarlijk gewond overgebracht naar het ziekenhuis.

Bij de eerste verdachte betreft het een man van Noord-Afrikaanse origine tussen 20 en 30 jaar oud. Hij is ongeveer 1m80 lang en heeft kort zwart haar met gel. Hij heeft een geboortevlekje op de linkerwang
De man die gestoken heeft is eveneens van Noord-Afrikaanse origine en tussen 20 en 30 jaar oud. Zijn fiets, van het type mountainbike, was heel opvallend van wit-zwarte kleur met vlammen getekend op het frame.

De politie vraagt dat mensen die informatie hebben over het voorval contact opnemen via het gratis nummer 0800 30 300.
U kan ook reageren via email: opsporingen@police.belgium.eu

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni