Politie zet opnieuw terraspatrouille in

© brusselnieuws.be
14/06/2015

Voor de tweede zomer op rij zal de politie in de uitgaansbuurten van de Vijfhoek patrouilleren om geluidsoverlast tegen te gaan. Vorig jaar werden zo 65 pv's opgesteld voor nachtlawaai.

"Met de komst van het mooie weer moet er een evenwicht worden gezocht tussen enerzijds de overlast veroorzaakt door het stijgend terras- en barbezoek en anderzijds de openbare rust en het welzijn van de bewoners", zegt burgemeester Yvan Mayeur (PS). "De uitbreiding van de voetgangerszone en de aanpassing van het stadscentrum hebben de ambitie om aan de Brusselaars een nieuw kader te bieden voor het stadsleven, dat gezelliger en rustiger moet worden. Daarom is het zo belangrijk om deze problemen aan te pakken."

De speciale terraspatrouille van de Brusselse politie gaat elke donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond op stap, van eind mei tot eind september. Vorig jaar werden 65 pv's opgesteld voor te luide muziek of geroep, gelach en getoeter van klanten. Bij herhaaldelijke overtredingen kan de politie horecazaken zelfs tijdelijk sluiten.

Naast de repressieve aanpak benadrukt de burgemeester het belang van de aanwezigheid van politie op het terrein. "Ik waardeer het buurtwerk dat de patrouilles leveren", aldus Mayeur. "Het leidt tot een echte dialoog met de uitbaters van de bars, die het belang inzien van de openbare rust in een kosmopolitisch stadscentrum. De agenten staan ook in rechtstreeks contact met de klanten, wat preventief of zelfs afschrikkend werkt en de hinder doet afnemen. Dit bevordert het evenwicht tussen de verschillende groepen die dezelfde buurt bezoeken."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni