Politie verwacht 1000-tal taxi's en veel hinder

© brusselnieuws.be
02/03/2015

Dinsdag vindt in het centrum een grote taxibetoging plaats die voor de nodige hinder zal zorgen. De stoet zal van het Noordstation door het centrum naar Schuman trekken. De politie verwacht een duizendtal voertuigen en raadt aan om het centrum te mijden.

De taxichauffeurs protesteren tegen het voorgestelde taxiplan van minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A).

De voertuigen verzamelen vanaf 10 uur aan het Noordstation om er te vertrekken vanaf 10.30 uur. De voorziene reisweg loopt via de Koning Albert II-laan naar de Kleine Ring en vervolgens via de Jacqmainlaan en de Anspachlaan naar het centrum. Daarna gaat het richting Grote Zavel via de Lombardstraat. De stoet trekt dan naar de Regentschapsstraat over het Poelaertplein. Via de Kleine Ring (Guldenvlieslaan) gaat het dan naar de Belliardstraat en de Oudergemlaan. De betoging eindigt op het Robert Schumanplein omstreeks 14 uur.

De politie verwacht dat de autokaravaan uit een duizendtal voertuigen zal bestaan. “We raden aan om het stadscentrum en de omgeving van het parcours met de auto te vermijden”, klinkt het. “Ook het bovengronds rijdend openbaar vervoer zal hinder ondervinden van deze manifestatie. De metro zal normaal rijden.”

Vervoort: 'Blijf open staan voor overleg'
Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) herhaalt ondertussen dat hij blijft open staan voor overleg met de sector. 'De aangekondigde betoging in het centrum van Brussel mag niet in de weg staan om de eventuele geschilpunten te regelen en zo tot een oplossing te komen waar iedereen baat bij heeft: de taxichauffeurs, de Brusselaars én de klanten", zegt hij in een mededeling.

De laatste grote taxibetogingen dateren van een tweetal jaar geleden, toen de chauffeurs in opstand kwamen tegen de verplichte invoering van de taximeters. De actie zorgde toen voor heel wat verkeersproblemen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni