Politie vat overvallers in de kraag na spectaculaire achtervolging

© brusselnieuws.be
02/07/2015

Een groepje dieven die een ramkraak hadden gepleegd op de juwelier van de Anderlechtse Cora, hebben zichzelf tweemaal klemgereden. De politie heeft een van hen bij de eerste wagen kunnen arresteren. Nadat de drie overige daders met een tweede wagen vast kwamen te zitten, kon de politie er nog twee met hulp van een helikopter onderscheppen.

Dat meldt het Brusselse parket.

Donderdagnamiddag rond twintig voor vier werden de politiediensten opgeroepen voor een ramkraak van de juwelier van de Cora-supermarkt in de Olymische Dreef. De daders sloegen na afloop op de vlucht in de auto waarmee ze de poort hadden geforceerd.

De opgeroepen politiepatrouilles zetten de achtervolging in, waarna de overvallers al snel met hun vluchtauto in een berm reden en daar vastzaten. Eén verdachte werd aangehouden, de drie anderen slaagden erin te vluchten met een andere wagen.

Te voet de bossen in
Ze reden met die auto naar Ruisbroek, waar ze zichzelf klemreden in een steegje dat afgesloten was met betonnen paaltjes. De drie mannen slaagden erin deze te ontwijken, maar reden vervolgens in op een boom. Daarop vluchtten de daders te voet verder langs de Ring, in de bossen.

Met de hulp van een helikopter van de federale politie konden uiteindelijk twee personen worden gevat.

In het voertuig dat gebruikt werd bij de ramkraak werd een grote hoeveelheid juwelen teruggevonden. Het voertuig lijkt gestolen, meldt het parket.

Drie mannen van respectievelijk 28, 29 en 30, die werden herkend op de camerabeelden in het winkelcentrum, zijn ter beschikking gesteld van het parket. Een vierde verdachte kon ontkomen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni