Politie rolt waarzeggerskabinet op

© brusselnieuws.be
14/11/2014

De politie van de zone West heeft vorige week een drogisterij gesloten die dienst deed als waarzeggerskabinet. De agenten troffen binnen onder meer kruiden en dode vogels aan.

De drogisterij bevond zich in de in Molenbeek op de Ninoofsesteenweg, ter hoogte van het Weststation. De politie deed er op vraag van de gemeente een controle. Daarbij constateerden zij dat de zaak dienst deed als uitvalsbasis voor een waarzegger.

De waarzegger in kwestie liet lood smelten en liet die dan in water lopen. Uit de rook die daaruit voortkwam beweerde hij de vragen van zijn klanten over hun liefdesleven of hun schoolresultaten te kunnen beantwoorden.

Bij de controle trof de politie een ton lood aan in de loods achter de drogisterij. De verdachte waarzegger verkocht het lood ook aan klanten. De politie vermoedt dat hij daarmee zo’n 50.000 euro opstreek.

Volgens de politie liet de hygiëne in de zaak zeer te wensen over. Er werden dan ook dode vogels en egels aangetroffen, die bij verschillende rituelen werden gebruikt.

Daarnaast was de verdachte niet in orde met zijn rekeningen en stelde de politie stedenbouwkundige inbreuken vast. De agenten vonden ook een baseballknuppel en een telescopische matrak.

De zaak is op bevel van de Molenbeekse burgemeester gesloten.

Normal 0 21 false false false NL-BE X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standaardtabel; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;}

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni