Politie pakt elf relschoppers betoging op

© brusselnieuws.be
20/11/2014

De politie van de zone Brussel Hoofdstad-Elsene heeft donderdagmorgen elf personen opgepakt die betrokken waren bij de rellen tijdens de nationale betoging van donderdag. Zeven van hen zijn dokwerkers. Een twaalfde persoon gaf zichzelf in de loop van de dag aan.

Na de rellen kon het parket al vijftien personen identificeren die betrokken waren bij de rellen. Een van hen zit al in de cel, terwijl een andere via de snelrechtprocedure voor de correctionele rechtbank wordt gedaagd.

Dinsdagmorgen werden dan nog eens elf mensen door de politie van hun bed gelicht. De arrestaties gebeurden op verschillende plaatsen in het land. Een twaalfde persoon gaf zichzelf in de loop van de dag aan bij de politie. In totaal gaat het om elf mannen en een vrouw. Zeven van de gearresteerde mannen zijn dokwerkers.

Voor vijf van de opgepakte personen vraagt het parket een verdere aanhouding. Zij zijn al gekend bij het gerecht. Twee werden onder voorwaarden vrijgelaten, drie mensen blijven aangehouden.

De andere zeven zijn verhoord en naderhand weer vrijgelaten. Mogelijk wordt voor hen ook de snelrechtprocedure gebruikt.

Het parket voert nog verder onderzoek naar de rellen, het is mogelijk dat er in de toekomst nog arrestaties volgen. Het parket geeft aan dat het zwaar tilt aan de feiten en dat er op elk dossier gepast zal gereageerd worden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni