Politie mag Mirano niet meer sluiten om 5 uur

Eric Vancoppenolle
© brusselnieuws.be
18/05/2012
Burgemeester Jean Demannez (PS) wil niet langer dat de politie manu militari de discotheek Mirano aan de Leuvensesteenweg om 5 uur 's morgens komt sluiten. De sluiting door de politie kan voorlopig enkel nog bij ernstige problemen. Oppositieraadslid Frederik Roekens (Groen) vindt dit een verkeerd signaal.

Uit een e-mail aan een paar gemeenteraadsleden van Sint-Joost blijkt dat burgemeester Jean Demannez aan de politie van de zone Noord vraagt niet langer discotheek Mirano aan de Leuvenseesteenweg om 5 uur 's morgens te sluiten. Dat zou enkel nog kunnen bij uitzonderlijke incidenten. Het is niet duidelijk wie het bericht heeft verstuurd, maar vermoedelijk dient gezocht in politiekringen.

Interpelleren
Oppositieraadslid Frederik Roekens (Groen) gaat Demannez over deze zaak interpelleren tijdens de volgende gemeenteraad. "Er zijn immers veel klachten van de buurtbewoners. "Het is toch vreemd dat de burgemeester vraagt om de voorwaarden van de milieuvergunning niet meer toe te passen", zegt Roekens aan brusselnieuws.be.

Gevraagd naar een reactie reageert Demennez kregelig. "Ik heb helemaal de milieuvergunning niet laten wijzigen. Ik wil gewoon niet meer dat de politie manu militari de discotheek om 5 uur komt sluiten en vier- à vijfhonderd mensen op straat jaagt wanneer er zich helemaal geen incident heeft voorgedaan. Dat is de jongste weken drie keer gebeurd. Voortaan kan dit dus enkel nog bij ernstige incidenten," zegt hij aan brusselnieuws.be.

De burgemeester benadrukt dat het om een tijdelijke maatregel gaat, in afwachting van een gesprek volgende week met de politie en met de nieuwe uitbater van de Mirano. Toch lijkt de burgemeester niet geneigd om na dat gesprek van houding te veranderen.

Gotha Club
Frederik Roekens maakt zich ook zorgen naar aanleiding van de geplande opening van de nieuwe discotheek Gotha Club in zaal Marignan, een voormalige bioscoop maar daarvoor ook al een discotheek, eveneens in de Leuvensesteenweg. "Als ook daar soepel met de geluidshinder en overlast wordt omgesprongen, dan is het hek helemaal van de dam", aldus Roekens.

Demannez: "Ik ben blij met de komst van een nieuwe discotheek, want dat doet de stad leven", zegt hij aan brusselnieuws.be. "Wel vrees ik een probleem inzake mobiliteit en parkeren wanneer de drie discotheken (er is ook nog de Claridge in de Leuvensesteenweg, red.) alledrie open zijn. De parking in de aanpalende Scailquinstraat heeft een capaciteit van 450 voertuigen. We zullen dus het aantal bezoekers van de Gotha Club moeten beperken."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Joost-ten-Node, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni