Politici tegen busterminus voor Brussels Parlement

© brusselnieuws.be
22/06/2015

Binnen het nieuwe circulatieplan van voor de Vijfhoek verandert een aantal busroutes. Eén van die veranderingen is een nieuwe eindhalte voor bus 48 en 95. Die zou op de Lombardstraat komen, voor het Brussels Parlement. Een aantal politici heeft bezwaar.

Sinds kort hebben de bussen op de lijnen 48 en 95 hun eindhalte op de Lombardstraat, in plaats van op de Anspachlaan. Dat betekent dat vaak er vaak bussen staan voor het Brussels Parlement.

Een andere locatie voor de eindhalte zou logischer zijn, stelt parlementsvoorzitter Charles Piqué (PS) in La Libre. “Een eindhalte voor de ingang van het parlement zou voor enorm veel drukte zorgen. Ik denk niet dat het verstandig zou zijn." Hij noemt het plan voor de terminus op die plaats onbegrijpelijk.

Ook Vincent De Wolf (MR) vindt de locatie niet ideaal: het zou niet alleen de ingang van het parlement zou blokkeren, maar het ook voor onveilige situaties zorgen. De eindhalte zou beter verderop in de voetgangerszone komen, vindt op zijn beurt Emmanuel De Bock (FDF).

An Van hamme, woordvoerder van de MIVB, verduidelijkt tegenover brusselnieuws.be dat de situatie al verbeterd is met wegmarkeringen. "Op dit moment is de toegang naar het parlement vrij", klinkt het.

Mogelijk wordt de locatie nog verder bijgestuurd na overleg tussen de vervoersmaatschappij en het parlement nu woensdag.

Voetgangerszone Vijfhoek

Het centrum van Brussel kreeg midden 2016 een fikse uitbreiding van zijn voetgangerszone. De werken voor de heraanleg van de zone zijn nog altijd aan de gang.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, Voetgangerszone Vijfhoek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni