Politici deejayen in Beursschouwburg

EVC
© brusselnieuws.be
26/03/2014

Wat hebben Pascal Smet en Ans Persoons (SP.A), Guy Vanhengel (Open VLD), Brigitte Grouwels en Bianca Debaets (CD&V), Annemie Maes en Bart Dhondt (Groen), Sander Roelandt (N-VA) en Karine Lalieux (PS) gemeen? Ze brengen komende zaterdag elk een dj-set van 15 minuten in de Beursschouwburg onder het motto The Political Party.

Brusselse politici van alle democratische partijen krijgen komende zaterdag een kwartier de tijd om hun partijprogramma muzikaal te verkopen én het publiek aan het dansen te krijgen. Deze Political Party vormt het sluitstuk van het Beursschouwburg-programma Politricks, over politiek en nationalisme.

Elke partij draait drie nummers die wat zeggen over hun partijprogramma. Zo koos bij voorbeeld Groen voor het nummer Green Light, N-VA voor Changes van David Bowie. Elke partij draait ook een overwinningsnummer, een nummer dat past bij een eventuele verkiezingsoverwinning. De PS koos alvast voor Alors on danse van Stromae.

Obama
De party gaat om 22 uur van start. “Na de politieke dj-battle neemt een echte dj - Dj Begrotingstekort - over en verschuift de aandacht van Political naar Party", aldus de Beursschouwburg.

Op zijn Facebookpagina postte de Beursschouwburg een - getrukeerde - foto van Dj Obama. Voor alle duidelijkheid: Obama mag dan woensdag in Brussel zijn, zaterdag zal hij niet van de partij zijn in de Beursschouwburg.

Eerder kreeg het festival Politrics al extra aandacht door de weigering van het Vlaams parlement om een stuk over (het proces van) de Noorse massamoordenaar Anders Breivik in het parlement te laten doorgaan.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Politiek, Events & Festivals

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni