Maud Vanhauwaert

Poëzie aan de Woluwe: jong talent in Op-Weule

Steven Van Garsse
© Brussel Deze Week
08/10/2015

Het gemeenschapscentrum Op-Weule heeft mooi dichterstalent van eigen bodem weten strikken voor een avond rond poëzie en jazz.

Geert Van Istendael, zelf inwoner van Sint-Lambrechts-Woluwe, behoeft geen introductie. De voormalige journalist, erudiet publicist, kenner van Brussel en Duitsland, en connoisseur van de Nederlandse taal heeft net een nieuwe dichtbundel uit Het Was Wat Was.
Hij leest voor uit eigen werk.

Het gemeenschapscentrum Op-Weule voegt daar jong talent aan toe. Maud Vanhauwaert kreeg dit jaar de Herman De Coninck-publieksprijs voor haar bundel Wij zijn evenwijdig. Ze is dichter en performer, en bekend van ‘Iedereen Beroemd’ waar ze huisdichter was.

En dan is er Jeroen Theunissen. Hij is vooral bekend als romanschrijver (met in 2013 een Libris-nominatie), en debuteerde in 2005 als dichter. Zijn laatste dichtbundel Het Zit Zo kwam uit in 2009.

Poëzie heeft baat bij momenten van verpozing. Bram De Looze is half in de twintig en is nu een van de meest beloftevolle pianisten van Belgische jazzscene. Hij is bekend van het Labtrio (met Lander Ghyselinck) en als componist. Hij zal de poëzieavond larderen met solo-improvisatie.

Om er een echt ‘gemeenschapsproject’ van te maken heeft Op-Weule aan amateursdichters gevraagd, in samenwerking met Zinnema, om gedichten te schrijven rond het thema Utopie. Ook die zullen aan bod komen op deze poëzieavond aan de Woluwe.

Gedichten/Gedachten

data: 17/10 oktober, 19.30

tickets: €5

waar: GC Op Weule, Sint-Lambrechts-Woluwe

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Lambrechts-Woluwe, Podium

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni