Podium omgetoverd tot tankstation

Cyril van der Esch
© Brussel Deze Week
29/04/2015

Op 7 mei gaat theatervoorstelling Ceder in première in de Bozar. Een voorstelling waar mensen met een beperking de personages vertolken. De planken van de Henri Le Boeuf-zaal worden hun podium.

“Ik kreeg de vraag of ik iets wou creëren met mensen die een beperking hebben. Met hulp van andere regisseurs wou ik dat wel doen. Zo zijn Nele Vereecken en Sara Sampalayo erbij gekomen,” legt Michiel Soete, grondlegger van de theatervoorstelling, uit. “Werken met mensen die een beperking hebben vergt tijd en geduld omdat ze niet altijd alles kunnen onthouden.”

“De setting van Ceder is een tankstation in een afgezonderde regio waar nooit iemand komt. De enigen die er komen zijn de lokale bewoners. In dit geval mensen met een beperking. Het verhaal gaat over toevallige ontmoetingen tussen de personages en hoe ze elkaar beïnvloeden,” licht Soete toe.

De voorstelling gaat in de Henri Le Boeuf-zaal in de Bozar in première. “De dag waarop de voorstelling in première gaat, begint ook het zesde Europese congres voor mensen met een beperking. Er was nog plaats voor een voorstelling en daarom hebben ze ons gevraagd,” besluit Michiel Soete.

Tickets en info: www.bozar.be

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Podium

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni