Plantages langs de spoorweg voor Jette

Jilan Berroho
© Brussel Deze Week
13/05/2015

‘La Voie De Chemin De Terre’ moet het project worden dat de stationsbuurt in Jette opsmukt. Het initiatief komt van het Brussels studiebureau ERU dat partners vond uit allerlei sectoren.

Zo werkt het samen met onder meer de gemeente Jette, het buurtcomité Dupré & Co en buurthuis L’Abordage. In de culturele sector vond de ERU partners in Le Rayon Vert, CC Armillaire en Atelier 34zéro. Het doel van het project is om de ‘verloren’ ruimtes langs het spoor aan het station van Jette te gebruiken om voedsel te produceren op een duurzame wijze. Voor en met de hulp van de buurtbewoners en onder begeleiding van een plantage-expert zullen fruitbomen, moestuintjes en wijngaarden aangelegd worden. Daarnaast zal er ook plaats gemaakt worden voor kunst en ateliers.

Volgens het ERU zal het project zorgen voor een beter buurtleven, een hechtere sociale link, maar ook voor afvalvermindering en een meer ecologisch bewuste buurt.

Om die plannen te financieren hopen de initiatiefnemers dat La Voie De Chemin De Terre de Bruocsella Prijs wint, waar 25.000 euro aan verbonden is. De prijs is een initiatief van de mecenaatondernemingen van Prométhéa met als doel om stedenbouwkundige projecten in Brussel aan te moedigen en helpen realiseren. Op 28 mei wordt uit vijf kandidaten, waaronder dus La Voie De Chemin De Terre, één winnend project gekozen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Jette, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni