Nieuwstraat brokkengevel Zara c Marc Gysens

Plannen nieuwe Nieuwstraat nog twee weken openbaar

© brusselnieuws.be
29/10/2015

De drukst bezochte winkelstraat van het land, de Nieuwstraat, gaat volledig op de schop. Tot 13 november kunnen de plannen voor de straat ingekeken worden op het departement Stedenbouw van de Stad Brussel.

De heraanleg van de Nieuwstraat is verschillende malen uitgesteld, maar als alles volgens plan verloopt starten de werken in het voorjaar van 2016.

De bedoeling is om een grondige heraanleg te doen, en de panden van gevel tot gevel te renoveren. De opwaardering beperkt zich niet tot het gelijkvloers, maar betreft ook de verdiepingen en daken.

Voor het dak van de gebouwen van Inno en City 2 worden zelfs bijzondere functies gesuggereerd zoals hangende tuinen en commerciële invullingen zoals horeca, sportvelden en een wellnesscentrum.

Voor de Finistèrekerk en in een stuk van de Koolstraat komt een rustplein met bomen, fonteinen en zitbanken.

De Nieuwstraat is met 43.000 dagelijkse bezoekers de drukste winkelstraat van het land. Vanwege de grote voetgangersstromen zal het straatmeubilair in de Nieuwstraat zelf tot het "uiterst noodzakelijke" worden beperkt, valt in de aanvraag te lezen.

De VIP-toegang tot de ambtswoning van de minister-president van de Vlaamse Regering op het Martelarenplein blijft behouden.

Het dossier voor de aanvraag van de vergunning kan nog tot 13 november worden ingezien op het Departement Stedenbouw.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni