De gemeente Sint-Jans-Molenbeek heeft plannen voor een nieuw woonproject aan de Sippelberglaan, in de buurt van metrostation Ossegem. Op een terrein tussen de Gentsesteenweg, de Sippelberglaan en de Paruckstraat moeten op termijn goed 350 appartementen en woningen komen.

De gemeente heeft daarvoor een bijzonder bestemmingsplan opgemaakt. In dat plan wordt in ruimte voorzien voor 152 openbare en 205 privéwoningen. “Er is een scherpe nood aan woningen, en daar moeten we aan beantwoorden”, zegt Schepen van Stedenbouw van Molenbeek Olivier Mahy (MR).

Of de woningen er ook effectief komen, zal echter afhangen van de ontwikkelaars die een bouwvergunning moeten aanvragen. “De gemeente schept alleen de voorwaarden”, zegt Mahy. “Tegen 2015 moeten de concrete projecten op tafel liggen.”

In het plan wordt ook een park voorzien. “Dat moet de toekomstige bewoners de nodige levenskwaliteit geven”, aldus Mahy. Als er gebouwd wordt, zullen ook een aantal doodlopende straten in de buurt doorgetrokken worden.

Verder kunnen de Serge Creuzschool en de Ursulinenschool, die in de wijk liggen, uitbreiden. Het openbaar onderzoek start vandaag dinsdag en het loopt nog tot 18 september.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni