© google

Peuter valt uit raam op zonnewering

© brusselnieuws.be
23/07/2014

Een achttien maanden oud kind is dinsdag aan de dood ontsnapt in de Schaarbeekse Rodebeeklaan. De peuter viel uit het raam en kwam vijf meter lager terecht. De zonnewering van een restaurant brak zijn val.

De peuter was op een zetel aan het openstaande raam op de eerste verdieping geklommen, terwijl de ouders in de keuken het eten voorbereidden. Dat zegt een politiewoordvoerder aan brusselnieuws.be.

Het kind tuimelde uiteindelijk uit het raam, maar kwam in eerste instantie op de zonnewering van het restaurant op het gelijkvloers terecht. Van daaruit donderde het dan op de begane grond, nog steeds een val van verschillende meters.

Het toeval wil dat recht tegenover de woning in kwestie een politiepost is. De agenten hoorden de baby huilen en waren dan ook bij de eersten die toesnelden, nog voor de ouders het kind misten.

De peuter werd in allerijl naar het ziekenhuis gebracht, waar de artsen zijn toestand in eerste instantie kritiek noemden. Vandaag bleek de gezondheidstoestand van het slachtoffer echter beter dan gevreesd. Het kind zou binnen afzienbare tijd al naar huis kunnen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni