Citroen Garage c Saskia Vanderstichele

Pétitions-Patrimoine: 'Bescherm Citroënsite'

© brusselnieuws.be
24/03/2015

Pétitions-Patrimoine vraagt de Brusselse regering om het hele Citroëngebouw te klasseren. Ook de ateliers moeten volgens de organisatie bewaard worden, als getuige van de modernistische architectuur uit de jaren dertig.

De erfgoedvereniging wijst erop dat ze samen met Bral al in 2000 500 handtekeningen verzamelde voor de klassering van de site aan het kanaal.

“Normaal moet de Brusselse regering dan een beschermingsprocedure starten. Maar die procedure is om onbegrijpelijke redenen ergens in een lade van de administratie blijven steken”, zegt Pétitions-Patrimoine dinsdag in een persbericht.

De erfgoedvereniging heeft op zich geen probleem met de aankoop door het Gewest van de site om er een museum van te maken. "Maar het doel moet zijn om het emblematische gebouw te behoeden voor vastgoedspeculatie. De bestemming van het gebouw moet dus vooral het waardevolle patrimonium in ere houden."

Ook de stedenbouwkundige vereniging Arau riep eerder op tot de bescherming van de site en een bestemming die de Brusselaars ten goede komt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni