Persoons kritisch over communicatie voetgangerszone in 'nieuwjaarsbrief'

© brusselnieuws.be
18/01/2016

Brussels schepen van Wijkcontracten en participatie Ans Persoons (SP.A) richt haar nieuwjaarsbrief aan de beschimpte voetgangerszone. Daarin klinkt ook kritiek op de slechte communicatie over het project. "Jouw zwijgen heeft tot verwarring geleid."

Schepen Persoons vergelijkt de voetgangerszone in de aanhef van haar nieuwjaarsbrief met een lelijke baby. “Je bent nog maar een half jaar oud, maar je peuterjaren zijn niet onbesproken”, schrijft ze op haar blog.

Na een eerste lelijke fase moet het project volgens haar dringend evolueren: “Het is hoog tijd dat de werven starten, dat men ziet hoe schoon jij gaat worden.”

Kop in kas
De nieuwjaarsbrief is ook streng voor de manier waarop over de manier waarop de Stad over de zone communiceerde. “Je communicatie was werkelijk niet top. Je werd beschimpt, bespot, uitgescholden voor het rot van de straat. En jij, jij stak je kop in kas”, verwijt ze de voetgangerszone. De socialiste behoort zelf nochtans tot de politieke meerderheid die het plan voor de voetgangerszone uitwerkte.

“Jouw zwijgen heeft tot verwarring geleid", vervolgt Persoons. "De mensen denken dat je krimpt. Niets is minder waar! De Zuidlaan blijft autovrij, en ook het Brouckèreplein houdt stand: daar verhuist het baanvak simpelweg naar de overkant van het plein.”

Ster van de stad
De voetgangerszone zal zelfs groeien schrijft de schepen. Ook het Olivetenhof, een extra stuk Kolenmarkt en straks waarschijnlijk ook de Eikstraat worden autovrij.

Persoons besluit haar blogpost met een optimistische boodschap: “Lieve voetgangerszone, ik heb er vertrouwen in. Kinderziektes zijn er om uit te zieken. In 2018 ben je volgroeid en de ster van de stad.”

Voetgangerszone Vijfhoek

Het centrum van Brussel kreeg midden 2016 een fikse uitbreiding van zijn voetgangerszone. De werken voor de heraanleg van de zone zijn nog altijd aan de gang.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, Politiek, Voetgangerszone Vijfhoek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni