Personeel Joods Museum ongerust over bewaking

SDS
© brusselnieuws.be
26/06/2014

Een deel van het personeel van het Joods Museum ging donderdagochtend in staking omdat de politieagenten voor de deur er plots niet meer stonden. Rond 13.15 uur keerde de politie terug, maar ondertussen heerst er veel onrust onder het museumpersoneel over de beveiliging.

Toen Chouna Lomponda, de woordvoerster van het museum, vanochtend rond kwart over negen op kantoor aankwam, was er geen bewaking aanwezig. Rond tien uur, toen het gros van het personeel aan de dag begon, passeerde wel een politiepatrouille. “Die wist mij te melden dat ze voortaan alleen zouden patrouilleren in de buurt, en dus af en toe eens langskomen”, zegt Lomponda.

Een deel van het personeel, dat toch al voor een externe vergadering de deur uitmoest, besloot niet meer terug te keren naar het museum vooraleer de agenten waren teruggekeerd. “De beveiliging is een conditio sine qua non voor het personeel. Ze voelen zich niet meer veilig”, zegt Lomponda. “Als de agenten wegblijven, zal een deel van het personeel niet meer hier willen komen werken."

Aanslag Joods Museum

Op zaterdag 24 mei 2014 kwamen vier mensen om het leven toen een man het Joods Museum binnenstapte en begon te schieten. Een week na de aanslag werd in Marseille een eerste verdachte, Mehdi Nemmouche, opgepakt.     

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, Aanslag Joods Museum

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni