Personeel Belfius Bank verhuist naar Dexiatoren

© brusselnieuws.be
03/09/2014

Nog dit jaar verhuist het voltallige personeel van Belfius naar de Dexiatoren, een van de drie gebouwen die de bank in Brussel gebruikt. Een van de twee andere gebouwen van de bank in het centrum wordt verkocht of verhuurd. De verhuis past in een besparingsplan van de bank.

Na een grondige financiële doorlichting komt Belfius Bank tot de conclusie dat ze 60 miljoen euro extra wil besparen op haar operationele kosten.

Opvallendste besparingsmaatregel is de hergroepering van het personeel in de Dexiatoren, ook bekend als de Rogiertoren op het gelijknamige plein. Die gebeurt nog vóór het einde van het jaar, schrijft De Standaard en bevestigt woordvoerster Ulrike Pommée aan brusselnieuws.be.

De Belfiustoren staat nu voor meer dan een derde leeg.

De vroegere hoofdzetel van het Gemeentekrediet aan de Pachecolaan komt dan leeg te staan. De bank wil die zetel dan verkopen of verhuren. Onderhandelingen met geïnteresseerden zijn momenteel aan de gang.

Lukt de verkoop of verhuur niet, dan verhuist het personeel van het Galilégebouw aan de Kleine Ring, nabij de Kruidtuin, naar het voormalige gebouw van het Gemeentekrediet. Maar dan moet er weer een koper of huurder gevonden worden voor het Galiégebouw. Daar huist momenteel het personeel van de verzekeringspoot van de bank.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni