Els Ampe Maggie De Block

Peiling: kwart kiezers wil De Block als premier

© brusselnieuws.be
12/09/2014

De meeste kiezers zouden dezelfde stem uitbrengen als die op 25, zo blijkt uit een peiling van RTBF en La Libre. En Maggie De Block is voor de Brusselaars, net als voor de Vlamingen en Walen, de favoriete voor de functie van premier.

De meeste Belgische kiezers zijn volgens de peiling niet van mening veranderd sinds 25 mei. In Brussel zou de PS licht verliezen en MR licht vooruitgaan. Ook Ecolo, CDH en FDF zouden een beetje winnen, ten koste van kleinere partijen als Debout les Belges of Islam.

Opmerkelijk: Brusselaars willen net als Vlamingen en Walen het liefste Maggie De Block als premier van het land. 23 procent van de ondervraagden geeft de voorkeur aan de Open VLD-politica. Didier Reynders (MR) volgt op ruime afstand met 12 procent en Kris Peeters (CD&V) krijgt 10 procent achter zich. Slechts 6 procent van de Brusselaars geeft de voorkeur aan Charles Michel.

In Vlaanderen krijgt staatssecretaris De Block 25 procent van de stemmen en in Wallonië zelfs 27 procent.

De enquête werd via het internet uitgevoerd bij 2.705 personen representatief voor de bevolking (902 in Brussel). De foutenmarge voor de gewesten ligt op 3,3 procent.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni