Pascale Alhadeff nieuwe conservatrice van Joods Museum

© brusselnieuws.be
17/10/2014

Pascale Alhadeff is de nieuwe conservatrice van het Joods Museum van België. De 33-jarige historica volgt Daniel Dratwa op, die met pensioen is gegaan.

Pascale Alhadeff werkte voordien bij het Rijksarchief. Ze is een experte inzake de hedendaagse geschiedenis van de Joden in Europa, met een voorliefde voor Oost-Europa.

Ze studeerde aan de ULB en in het Italiaanse Firenze. Nadien was ze parlementair medewerkster van senator Olga Zrihen (PS). Ze stelde onlangs samen met Gertjan Desmet een Archiefgids op over het Jodendom en Joodse bevolking in België, een project van het Rijksarchief van België.

In het Joods museum wacht haar onder meer de taak om de afdeling twintigste eeuw van de permanente collectie uit te bouwen evenals de programmatie van de tijdelijke tentoonstellingen. Ze zal ook haar steentje bijdragen tot de wetenschappelijke productie van het Museum door artikelen te publiceren en conferenties te geven."

De eerste grote tentoonstelling die er aan komt is "De werelden van Gotlib", die een overzicht geeft van het parcours en het oeuvre van de striptekenaar uit de jaren 1970.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, Expo

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni