1417 FM HOLGER WILLIAM BURNETT

Partytip: Holger, trendsetter in clubland

KVD
© Agenda Magazine
11/03/2014

Het houseconcept Holger duikt sporadisch op in het Brusselse. De laatste party dateert al van september vorig jaar. Dus wie het eens beleefd wil hebben, kan maar beter zijn danspassen beginnen te oefenen.

En dat het ook dit keer dik de moeite zal wezen, blijkt uit de gasten die ze uitnodigen naar de kelderverdieping van club Bazaar in het hartje van de Marollen.

Hoewel Jeroen van der Star, in het nachtleven bekend als DJ TLR, ook als producer actief is, is hij vooral bekend als oprichter van Crème Organization. Vanuit Den Haag werd het label dankzij TLR en uitstekende releases van onder meer Bangkok Impact, Legowelt, Basic Soul Unit en Italo disco-legende Alexander Robotnick een van de trendsetters in clubland. Warme, originele releases vormen de rode draad doorheen de platen die ze uitbrengen. Als dj houdt TLR het midden tussen rauwe house en doortastende technomuziek. Wie even van de aardbol wil verdwijnen, hoeft alleen maar te luisteren naar zijn intense sets.

Iemand die ook heel erg bedreven is in het maken van hartverwarmende housemuziek, is Willie Burns. De New Yorker bracht onder verschillende namen al platen uit (z'n echte naam is William Burnett) op hippe labels als L.I.E.S. en The Trilogy Tapes. Ook op Crème Organization verscheen al werk van hem. Zijn sound klinkt oldskool, maar hij bezit een originele twist die ver weg blijft van de vele prefabproducties die ons vandaag in de maag worden gestompt. Samples worden bewerkt en synths en basslines worden er vakkundig aan toegevoegd. Op veel van zijn nummers kun je net zo goed wegdromen als eindeloos dansen. Sixsixsixties (Holger-resident) en Phonetics (54Kolaktiv) maken de line-up compleet. En nu, diep de nacht in.

Holger

datum: 14/3, 23.00

waar: BAZAAR, Kapucijnenstraat 63, Brussel

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Muziek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni