Elke week kan men in de hoofdstad wel naar een party waar een uitmuntende house deejay achter de decks staat. In twee jaar tijd - in april blazen ze hun twee kaarsjes uit - heeft Deep In House zich daar comfortabel tussen genesteld en zijn ze een van de belangrijke vaste waarden geworden in het Brusselse nachtleven.

Het zijn smaakmakers in een scene die momenteel heviger bruist dan een goed door elkaar geschudde fles bruiswater. Op de affiches prijken namen als Nederlander Sjef Wanders, Tyree Cooper, Jeremy Underground en goeroe Kerri Chandler en vaak nodigen ze bevriende concepten als Feiern en Ensemble uit om samen een feestje te bouwen.

Omdat hun voormalige locatie uit haar voegen begon te barsten trekken ze dit keer naar de Belgische technotempel Fuse. Op het programma staat onder meer een man waarvan de naam ons altijd bijzonder goed stemt: Anthony Parasole.

De New Yorker maakte zichzelf stapsgewijs bekend in de house en techno scene. Eerst via de legendarische Halcyon platenwinkel. Daarna met het organiseren van spraakmakende feestjes en een eigen platenlabel (Deconstruct Music) dat hij met de gevierde Levon Vincent oprichtte.

Toen hij twee jaar geleden zelf muziek begon te maken bleek dat meteen een schot op de dansvloer. Zijn dj-sets bouwen op als startende trein die wat later de nacht in dendert.

Hopelijk blijft Parasole nog even hangen om de live act van Silicon Vallee te zien. Het Frans-Brusselse duo baant zich met z’n analoge live sets een weg naar de hogere regionen van de technosferen. De klanken die ze voortbrengen doen ons herinneren hoe buitenaards techno klonk in zijn beginjaren. En daarnaast mag je nog uitstekende dj sets verwachten van 54Kolaktiv dj Phonetics en Deep In House resident Kafim.

Een waar toppertje, dit feest.

7/3, 23.00, €5/10

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Events & Festivals

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni