Parking Kleine Ring wordt Roemeense minicamping

KH
© brusselnieuws.be
23/09/2014

De middenberm van de Poincarélaan kent u als chaotische parking. Sinds enkele weken worden verschillende plaatsen ingenomen door een groep Roemenen die er een kleine camping heeft ingericht. Onder hen een baby van vijf maanden.

Vorig jaar woonde een grote groep Roma maandenlang aan de Anderlechtsepoort, in tentjes en in de portieken van de tolhuisjes op het Kruispunt.

Sinds enkele weken wordt er ook even verderop gekampeerd. Op de niet meteen overzichtelijke parking die de middenberm vormt, nemen drie tentjes verschillende parkeerplaatsen in.

Vijf maanden oude baby
De bewoners komen uit Roemenië en zijn met zes, zeggen ze zelf in gebrekkig Frans. Onder hen bevindt zich ook een baby van vijf maanden oud. In Roemenië blijven was geen optie, zeggen ze. "Maar hier is het al even uitzichtloos. Weet u waar we kunnen wonen?"

De zes hebben het met beperkte middelen naar hun zin gemaakt. Ze koken zelf op een gasvuur. Gegeten wordt aan een plastic tafeltje van Ikea op kleutermaat. Een tapijt op de hobbelige kasseien levert wat huiselijkheid op. Een oudere vrouw veegt met een borstel de eerste herfstbladeren weg.

Of ze geen last krijgen met de politie? “De agenten zijn ons wel komen zeggen dat we hier niet mochten staan, ja. We hebben geantwoord met een vraag: 'Waar mogen we dan wel staan?' Toen zijn ze vertrokken.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni