Parket opent onderzoek naar giften Burgerplatform Maximiliaanpark

© Belga
10/10/2015

Het gerecht is een onderzoek gestart naar de giften die het Burgerplatform dat de opvang voor kandidaat-asielzoekers in het Maximiliaanpark coördineerde heeft gekregen.

Het nieuws staat zaterdag in La Dernière Heure. De woordvoerster van het Brusselse parket, Jennifer Vanderputten, bevestigt dat er in de loop van der week een onderzoek is geopend.

Het gaat om een opsporingsonderzoek, dat geleid wordt door het openbaar ministerie, en waarbij, in tegenstelling tot bij het gerechtelijk onderzoek dat geleid wordt door de onderzoeksrechter, geen dwangmaatregelen mogen genomen worden. Het onderzoek kwam er na een "vage" brief waarin "heel wat weldoeners" zich afvroegen wat er met het geld was gebeurd.

Véronic Thirionet, die instaat voor de communicatie van het Burgerplatform, blijft rustig en herinnert eraan dat het platform in hoogdringendheid werd opgericht. De verantwoordelijken zijn ermee bezig het een juridisch statuut te geven. Op dit moment staan de giften geblokkeerd op een rekening, waar ze blijven tot die structuur op poten staat.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni