© google

Parket opent onderzoek na val van tiener uit OCMW-gebouw

© brusselnieuws.be
23/06/2014

Een 16-jarige jongen is zaterdagavond overleden na een val uit zijn raam in de Anderlechtsestraat. De balustrade voor het raam van zijn kamer kwam los. Het OCMW-gebouw was pas drie jaar oud. Het parket onderzoekt of een constructiefout de oorzaak is en opende een dossier voor onvrijwillige doodslag.

Het incident vond rond 22 uur plaats in de Anderlechtsestraat in de Vijfhoek.

De 16-jarige Ishaq leunde uit zijn raam op de tweede verdieping toen de balustrade voor zijn raam het begaf. De jongen tuimelde naar beneden en was op slag dood. Pogingen om de jongen te reanimeren waren vergeefs.

Het tragische voorval doet vragen rijzen. Het OCMW-gebouw waaruit de jongen viel, is immers pas drie jaar oud. Het OCMW was maandagochtend nog niet bereikbaar voor commentaar.

Het parket heeft een dossier geopend voor onvrijwillige doodslag door gebrek aan voorzorg en voorzichtigheid, en een expert aangewezen om na te gaan of een constructiefout aan de oorzaak kan liggen van de ongelukkige val.

Ook in Evere viel een man afgelopen weekend uit een raam. De Braziliaan viel van de vijfde verdieping op een auto en werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. De man zou dronken geweest zijn.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Evere, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni