Parket in beroep tegen vrijlating relschoppers

© brusselnieuws.be
25/11/2014

Drie mannen die zijn aangehouden na de rellen op de nationale betoging begin deze maand blijven voorlopig toch in de cel. De raadkamer had hun vrijlating bevolen, maar het Brussels parket gaat in beroep tegen die beslissing.

De drie waren vorige week opgepakt nadat de Brusselse politie hen identificeerde als relschoppers. Een van hen, een student, geeft toe dat hij stenen en een vuilnisbak heeft gegooid. De twee andere, Antwerpse dokwerkers, houden echter vol dat ze zich niet misdragen hebben tijdens de betoging.

Dinsdagmorgen besliste de raadkamer dat de drie vrijgelaten mochten worden. Het parket gaat echter in beroep, waardoor ze alsnog in de cel blijven. De kamer van inbeschuldigingstelling moet zich nu binnen de 15 dagen uitspreken over hun verdere aanhouding.

Bij de betoging op 6 november raakten meer dan honderd agenten gewond en verschillende voertuigen gingen in vlammen op. De dag zelf werden al twee relschoppers gerechtelijk aangehouden. Eén van hen zou vier agenten verwond hebben en moet op 19 december voor de correctionele rechtbank verschijnen. De andere zou vijf agenten verwond hebben en is aangehouden.

Vorige week werden nog eens twaalf mensen opgepakt. Drie van hen kregen een rechtstreekse dagvaarding voor 4 december en een vierde een rechtstreekse dagvaarding voor 16 januari. Nog eens vijf mensen werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Die liet er drie aanhouden, twee anderen zijn vrij onder voorwaarden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni