Parket aan slachtoffers treinramp: ‘Onnodig om herinneringen te sturen’

© FM Brussel
25/04/2014

Het parket van Halle-Vilvoorde vraagt de slachtoffers van de treinramp van Buizingen om niet meer zelf een stand van zaken in het onderzoek te vragen. De ramp eiste in februari 2010 18 mensenlevens.

Een Gentse vrouw die op 15 februari 2010 zwaargewond raakte in het treinongeval van Buizingen stuurde onlangs een brief naar het parket om een stand van zaken in het onderzoek. In een koel antwoord verklaarde het parket dat het “volstrekt onnodig is om herinneringen toe te zenden”.

Het parket heeft zich ondertussen verontschuldigd voor de brief en zegt dat het de standaardformuleringen in zulke brieven zal aanpassen. Voorlopig is er te weinig personeel om voor elke brief een individueel antwoord te geven, luidt het.

Op 15 februari 2010 botste een stoptrein van Leuven naar ’s Gravensbrakel op een IC-trein van Quiévrain naar Luik nabij het station van Buizingen. Achttien mensen kwamen daarbij om het leven en er vielen 162 gewonden. Het onderzoek naar de oorzaak van de ramp blijft sindsdien aanslepen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni